Jeśli nie udało Ci się znaleźć tego, czego szukasz lub po prostu potrzebujesz przerwy, możesz w każdej chwili usunąć swój profil Bumble.
Oto jak to zrobić:
W aplikacji Bumble (iOS lub Android):
- Otwórz aplikację Bumble.
- Stuknij ikonę profilu.
- Stuknij ikonę koła zębatego, aby otworzyć ustawienia.
- Przewiń w dół i kliknij „Usuń konto”.
- Wybierz powód odejścia.
- Potwierdź, postępując zgodnie z ostatnim komunikatem na ekranie.
Usunięcie aplikacji Bumble z telefonu lub brak aktywności przez dłuższy czas nie spowoduje automatycznego usunięcia profilu. Aby usunąć konto, należy wykonać powyższe kroki.
Rzeczy, na które warto zwrócić uwagę przed odejściem:
- Subskrypcje nie mogą być anulowane automatycznie. Jeśli subskrybujesz Bumble Boost, Premium lub Premium+, pamiętaj, aby najpierw je anulować.
- Jeśli masz problemy z usunięciem konta za pomocą powyższych kroków, nasz zespół służy pomocą. Po prostu skontaktuj się z nami i poinformuj nas, że chcesz usunąć swoje konto. Nasz zespół zweryfikuje Twoją tożsamość, aby potwierdzić, że jesteś właścicielem/właścicielką konta.
- Aby dowiedzieć się więcej o dostępnych opcjach dotyczących prywatności, zapoznaj się z naszymi artykułami na temat wnioskowania o udostępnienie danych oraz ich usuwania.
Odzyskiwanie konta
Po usunięciu konta upewniamy się, że nie jest ono już widoczne w aplikacji. Przez okres do 28 dni nadal istnieje możliwość przywrócenia konta, jeśli zostało ono usunięte przypadkowo.
Po upływie 28 dni rozpoczynamy proces usuwania Twoich danych osobowych z naszych systemów zgodnie z naszą Polityką prywatności.
Wystarczy skontaktować się z naszym zespołem ds. wsparcia, a my pomożemy ponownie aktywować Twój profil, aby umożliwić Ci dalsze działanie od tego samego miejsca.