Nicki są obecnie dostępne wyłącznie dla członków w USA korzystających z systemu iOS.
Nicki w Bumble mają na celu ułatwienie nawiązywania kontaktów bez konieczności udostępniania numeru telefonu lub osobistych kont w mediach społecznościowych. Osoba, która zna Twój dokładny nick może znaleźć i wyświetlić Twój profil, ale nie może wysłać Ci wiadomości, dopóki nie polubisz jej profilu i nie dojdzie do dopasowania.
Oto kilka sposobów, dzięki którym możesz zadbać o swoje bezpieczeństwo i prywatność podczas korzystania z nicków w Bumble:
- Dowiedz się, kto może Cię znaleźć: tylko zweryfikowani użytkownicy mogą korzystać z nicków w Bumble. Aby znaleźć Twój profil, ktoś musi znać dokładnie Twój nick, ale pamiętaj, że udostępniony przez Ciebie nick może zostać udostępniony innym osobom.
- Zmień swój nick: jeśli uważasz, że Twój nick został gdzieś udostępniony bez Twojej zgody lub przyciąga niechcianą uwagę, możesz go zmienić. Pamiętaj, że możesz zmienić swój nick tylko raz na 30 dni.
- Ukryj swój profil przed wyszukiwaniem: w dowolnym momencie włącz opcję „Ukryj mnie przed wyszukiwaniem”, aby uniemożliwić innym znalezienie Twojego profilu za pomocą Twojego nicku. Jeśli korzystasz z Trybu Incognito, Twój profil również nie będzie wyświetlany w wynikach wyszukiwania według nicków.
- Zgłoś podszywanie się: jeśli uważasz, że ktoś używa nicku, aby podszywać się pod Ciebie, Twoją markę lub inną osobę, zgłoś to nam. Sprawdzimy te informacje i podejmiemy odpowiednie działania.
- Zablokuj użytkownika: jeśli ktoś sprawia, że czujesz się niekomfortowo, możesz zablokować tę osobę. Po zablokowaniu osoba ta nie będzie mogła znaleźć Twojego profilu ani wejść z Tobą w interakcję za pomocą Twojego nicku.
- Przestrzegaj naszych Wytycznych dla społeczności: nicków należy zawsze używać zgodnie z naszymi Wytycznymi dla społeczności. Nicki, które naruszają nasze Wytyczne dla społeczności, mogą zostać odrzucone już w momencie tworzenia lub podlegać sankcjom po utworzeniu.
Jeśli czyjeś zachowanie sprawia, że odczuwasz dyskomfort lub zagrożenie, możesz zablokować lub zgłosić taką osobę w dowolnym momencie.