Jeśli ktoś sprawia, że czujesz się niekomfortowo lub po prostu nie chcesz wchodzić z tą osobą w interakcje, możesz ją w każdej chwili zablokować. Zablokowanie kogoś usuwa go z listy znajomych i uniemożliwia kontakt w przyszłości.
W aplikacji Bumble
Jeśli prowadzicie rozmowę:
- Otwórz rozmowę z osobą, którą chcesz zablokować.
- Kliknij ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu.
- Wybierz opcję „Zablokuj i zgłoś”.
- Wybierz powód zablokowania (możesz pominąć zgłoszenie, jeśli chcesz).
Jeśli nie macie dopasowania lub nie prowadzicie rozmowy:
- Otwórz profil danej osoby.
- Przewiń na dół profilu użytkownika.
- Naciśnij „Zablokuj” i ponownie „Zablokuj”, aby potwierdzić.
- Wybierz powód (opcjonalnie).
Uwaga: Zablokowanie kogoś ma charakter prywatny - osoba ta nie otrzyma powiadomienia. Po zablokowaniu danej osoby nie można jej odblokować.
Jeśli zachowanie danej osoby jest sprzeczne z naszymi Wytycznymi dla społeczności, zachęcamy do zgłoszenia jej, aby nasz zespół moderatorów mógł podjąć odpowiednie działania.
Czy mogę zablokować moje kontakty?
W tej chwili można zablokować kogoś wyłącznie bezpośrednio w aplikacji Bumble.
Nie ma możliwości blokowania osób z kontaktów w telefonie ani ukrywania swojego profilu przed konkretnymi osobami przy użyciu nazwy lub numeru telefonu. Jeśli natkniesz się na kogoś, kogo nie masz ochoty widzieć, zawsze możesz taki profil zablokować, wykonując powyższe czynności.