Gebruikersnamen zijn momenteel alleen beschikbaar voor leden in de VS met iOS.
Bumble-gebruikersnamen zijn bedoeld zodat je contact kunt leggen zonder je telefoonnummer of persoonlijke socialmedia-accounts te delen. Iemand met je exacte gebruikersnaam kan je profiel vinden en bekijken, maar kan je geen berichten sturen tenzij je diegene terugliket en een match hebt.
Dit zijn een paar manieren waarop je je veiligheid en privacy kunt waarborgen tijdens het gebruik van Bumble-gebruikersnamen:
- Weet wie jou kan vinden: Alleen geverifieerde leden kunnen Bumble-gebruikersnamen gebruiken. Iemand heeft je exacte gebruikersnaam nodig om je profiel te vinden. Houd er rekening mee dat een gebruikersnaam die je deelt, ook weer met anderen kan worden gedeeld.
- Wijzig je gebruikersnaam: Als je denkt dat je gebruikersnaam ergens is gedeeld zonder jouw toestemming of ongewenste aandacht krijgt, kun je deze wijzigen. Houd er rekening mee dat je je gebruikersnaam slechts één keer per 30 dagen kunt wijzigen.
- Verberg je profiel voor zoekresultaten: Je kunt altijd 'Verberg mij voor zoekresultaten' inschakelen om te voorkomen dat mensen je profiel vinden met je gebruikersnaam. Als je de Privémodus gebruikt, verschijnt je profiel ook niet in zoekopdrachten op gebruikersnaam.
- Meld identiteitsfraude: Als je denkt dat iemand een gebruikersnaam gebruikt om zich voor te doen als jou, je merk of een andere persoon, meld dit dan bij ons. We zullen de informatie bekijken en passende maatregelen nemen.
- Iemand blokkeren: Als iemand je een ongemakkelijk gevoel geeft, kun je die persoon blokkeren. Als iemand eenmaal is geblokkeerd, kan diegene je profiel niet meer vinden of ermee communiceren via jouw gebruikersnaam.
- Volg onze richtlijnen: Gebruikersnamen moeten altijd worden gebruikt in overeenstemming met onze Richtlijnen. Gebruikersnamen die onze richtlijnen schenden, kunnen direct na het aanmaken worden afgewezen en er kunnen maatregelen tegen worden genomen.
Als iemands gedrag je een ongemakkelijk of onveilig gevoel geeft, kun je diegene altijd blokkeren of melden.