Jeśli coś wydaje się podejrzane, na przykład zmiany w wyglądzie Twojego profilu, wiadomości, których nie były wysyłane przez Ciebie lub powiadomienia o logowaniu, których nie rozpoznajesz – możliwe, że ktoś uzyskał dostęp do Twojego konta.
Zdarza się to rzadko, ale jeśli tak się stanie, oto co możesz zrobić.
Kroki, które należy podjąć od razu:
Wykonaj te czynności po kolei. Zabezpieczenie adresu e-mail i powiązanej metody logowania uniemożliwi innej osobie ponowne uzyskanie dostępu po wylogowaniu się.
- Zmień hasło do konta e-mail, zwłaszcza jeśli otrzymujesz kody weryfikacyjne pocztą elektroniczną.
- Zmień hasło do powiązanej metody logowania, jeśli z takiej korzystasz:
- Apple, Facebook lub Google: zmień hasło na tych kontach.
- Numer telefonu: skontaktuj się z operatorem sieci komórkowej.
- Wyloguj się ze wszystkich urządzeń: otwórz aplikację Bumble na każdym urządzeniu, na którym jest zainstalowana, a następnie przejdź do „Profil” > „Ustawienia” > „Wyloguj się”.
- Uwaga: Wylogowanie obejmie wyłącznie to urządzenie, z którego się wylogujesz.
Nie możesz się zalogować, aby to zrobić? Jeśli nie masz dostępu do Bumble lub powiązanego konta, skontaktuj się niezwłocznie z naszym zespołem pomocy technicznej, abyśmy mogli pomóc Ci odzyskać dostęp.
Jak zapobiec powtórzeniu się tej sytuacji
- Gdy Twoje konto będzie już zabezpieczone, zapoznaj się z naszym artykułem na temat zabezpieczania konta, aby dowiedzieć się, jak zapobiegać takim sytuacjom w przyszłości.
- Jeśli już zabezpieczysz swoje konto, ale ponownie zauważysz nietypową aktywność lub nie możesz wykonać powyższych kroków, skontaktuj się z naszym zespołem pomocy technicznej, który chętnie Ci pomoże.