In het tabblad Chats worden al je gesprekken en actieve matches opgeslagen. Zodra je een match hebt met iemand, vind je diegene in het gedeelte Je matches.
Tik op de profielfoto van een ander om een gesprek te beginnen. Lees ons artikel Hoe begin je een gesprek op Bumble voor meer informatie over hoe je een gesprek kunt beginnen.
Je kunt:
- een bericht sturen.
- een gifje sturen;
- Stuur foto's vanuit je camerarol of maak er een in de chat.
- Neem een video op en stuur deze.
- het Vragenspel spelen;
- om fotoverificatie vragen (als de ander nog niet geverifieerd is).
- Filter je chats om ongelezen of recente berichten te bekijken, of berichten van leden in de buurt.
Houd je alles liever in realtime? Je kunt ook rechtstreeks via de Bumble-app een spraakbericht sturen of een videogesprek starten, zonder je telefoonnummer te delen.
Als de timer van 72 uur bijna afloopt en je er nog niet klaar voor bent om een bericht te sturen (of nog op een antwoord wacht), kun je Verlengen gebruiken om de match meer tijd te geven. Iedereen krijgt één gratis Verlengen per dag. Leden met Bumble Boost, Premium en Premium+ kunnen onbeperkt matches verlengen.
Ter info: Je ziet geen leesbevestigingen op Bumblij bij het sturen of ontvangen van berichten en je online- of activiteitsstatus wordt niet weergegeven. Wij vinden dat gesprekken comfortabel en natuurlijk moeten verlopen, dus houden we het simpel door functies zoals leesbevestigingen en activiteitsstatussen weg te laten.
Als je op een antwoord wacht, geef de ander dan even de tijd. Mensen zijn misschien druk bezig, denken na over wat ze moeten zeggen of checken de app gewoon niet zo vaak.
Houd er rekening mee dat berichten niet individueel verwijderd kunnen worden nadat ze verzonden zijn. Als je een gesprek uit je tabblad Chats wilt verwijderen, moet je de andere persoon ontmatchen. Hierdoor verdwijnt het hele gesprek en wordt toekomstig contact voorkomen. Ontmatchen verwijdert alleen het gesprek aan jouw kant. De andere persoon behoudt een kopie van de berichten.