Zakładka Czaty to miejsce, w którym przechowywane są wszystkie aktywne rozmowy i dopasowania. Po dopasowaniu z kimś, znajdziesz tę osobę w sekcji „Twoje dopasowania”.
Wystarczy dotknąć zdjęcia profilowego innego użytkownika, aby rozpocząć rozmowę. Więcej informacji na temat rozpoczynania rozmowy znajdziesz w naszym artykule „Jak rozpoczynają się rozmowy w Bumble ”.
Możesz:
- Wysłać wiadomość;
- Wysłać GIFa;
- Wyślij zdjęcia z galerii lub zrób zdjęcie bezpośrednio na czacie
- Nagraj i wyślij film
- Zagrać w Grę w pytania;
- Poprosić o weryfikację za pomocą zdjęcia (jeśli druga osoba nie ma jeszcze weryfikacji).
- Filtruj swoje rozmowy, aby wyświetlić nieprzeczytane lub najnowsze wiadomości albo wiadomości od użytkowników znajdujących się w pobliżu.
Wolisz bardziej dynamiczny kontakt? Możesz także wysłać notatkę głosową lub rozpocząć rozmowę wideo bezpośrednio przez aplikację Bumble, bez udostępniania swojego numeru telefonu.
Jeśli 72-godzinny licznik dobiega końca, a Ty nadal wahasz się, czy wysłać wiadomość (lub czekasz na odpowiedź), możesz użyć opcji przedłużenia, aby dać dopasowaniu więcej czasu. Każdy otrzymuje jedno bezpłatne przedłużenie dziennie, a członkowie Bumble Boost, Premium i Premium+ mogą przedłużać dopasowania bez ograniczeń.
Weź pod uwagę, że Bumble nie wyświetla potwierdzeń przeczytania po wysłaniu lub otrzymaniu wiadomości ani statusu online czy aktywności. Uważamy, że rozmowy powinny być komfortowe i bez presji, dlatego nie włączamy takich funkcji jak potwierdzenia przeczytania czy statusy aktywności.
Jeśli czekasz na odpowiedź, postaraj się dać drugiej osobie trochę czasu. Ludzie mogą być zajęci, zastanawiać się nad tym, co powiedzieć lub po prostu nie sprawdzać aplikacji tak często.
Weź pod uwagę, że wiadomości nie można usuwać pojedynczo po wysłaniu. Jeśli chcesz usunąć rozmowę z zakładki Czaty, musisz usunąć polubienie z daną osobą. Spowoduje to usunięcie całego czatu z Twojego widoku i uniemożliwi kontakt w przyszłości. Pamiętaj, że usunięcie dopasowania usuwa rozmowę tylko po Twojej stronie; druga osoba nadal będzie miała swoją kopię wiadomości.