Användarnamn är för närvarande endast tillgängliga för medlemmar i USA som använder iOS.
Ditt användarnamn ger andra ett enkelt sätt att hitta din profil och visa intresse utan att direkt behöva byta telefonnummer eller konton på sociala medier.
Här är några sätt att använda ditt användarnamn.
Dela det när du träffar någon
Har du träffat någon du är intresserad av, men känner dig inte redo att dela ditt telefonnummer eller konto på sociala medier?
Ge dem ditt Bumble-användarnamn istället. De kan söka på ditt exakta användarnamn för att hitta och gilla din profil, men de kan inte skriva till dig om du inte gillar tillbaka och ni matchar.
Be om deras
Intresserad av någon? Be om deras användarnamn och hitta dem direkt på Bumble.
”Vad heter du på Bumble?”
Sök på deras exakta användarnamn, kolla in deras profil och gilla dem om du är intresserad. Om de också är intresserade blir det en matchning och ni kan börja chatta.
Presentera vänner för varandra
Känner du två personer som kanske skulle passa bra ihop?
Med deras tillstånd kan du dela ett Bumble-användarnamn istället för att lämna ut telefonnummer eller Instagram. Då kan de kolla in profilen och själva avgöra om de är intresserade.
”Ni två skulle nog passa bra ihop. Deras Bumble är @användarnamn.”
Dela ditt användarnamn online
Om du känner dig bekväm med att göra din Bumble-profil mer allmänt sökbar kan du även dela ditt användarnamn online.
Tänk på att ditt användarnamn kan delas vidare till fler än du gav det till från början. Alla verifierade medlemmar i ditt land som känner till ditt exakta användarnamn kan eventuellt använda det för att se din Bumble-profil.
Om du inte längre vill att folk ska kunna hitta dig via ditt användarnamn kan du när som helst stänga av sökbarheten.